Planificarea unei nunți nu este o sarcină ușoară. Sunt atât de multe detalii de care trebuie să ții cont, dar există unul în special care este cel mai important: rochia de mireasa! Este una dintre piesele fundamentale ale evenimentului asupra caruia se vor concentra toate privirile, in plus va fi cea mai importanta piesa vestimentara din viata ta. Dar atunci când vine vorba de alegerea ei, s-ar putea să te simțiți pierduta printre numeroasele opțiuni și presata să o alegi pe cea perfectă pentru tine.

Dar nu te stresa, suntem aici sa iti spunem care sunt unele dintre greselile pe care ar trebui sa le eviti atunci cand iti alegi rochia de mireasa:

  • Îți cauți rochia fie prea devreme, fie prea târziu.

Este recomandat să alegeti rochia cu 6 luni înainte, deoarece conceperea ei de la zero necesită timp. Dacă ești prea entuziasmata și îți alegi rochia imediat ce te logodesti, probabil că vei întâlni alte modele care s-ar putea să îți placă mai mult decât rochia pe care ai comandat-o deja.

Dar dacă ești mai relaxata și aștepți prea mult, ai putea ajunge să alegi ceva rapid și impersonal și s-ar putea chiar să fii taxata suplimentar.

  • Sa aduci prea multe persoane cu tine atunci cand alegi rochia.

Deși probabil că vrei să ai aprobarea persoanelor apropiate., rochia de mireasă nu este despre faptul că le place altora, ci despre gusturile si personalitatea ta. Dacă ai de gând să alegi cu mulți oameni, vei fi influențat de multe opinii diferite și s-ar putea să pierzi evidența a ceea ce căutai.

Recomandarea noastra este să vii cu până la 4 persoane care să-ți dea sfaturi pozitive și să nu iti indeparteze atenția de la ceea ce este cu adevărat important: tu!

  • Sa probezi prea multe rochii.

Acest lucru iti va cauza probabil mai multă confuzie decât certitudine, deoarece te vei pierde în sutele de opțiuni și veți uita ceea ce căutați la început. Este recomandat să încerci câteva stiluri și când l-ai găsit pe cel potrivit pentru tine, mergi în acea direcție pentru a-l găsi pe cel perfect. Odată ce te îndrăgostești de unul, nu ezita să-l cumperi înainte de a începe să te îndoiești de tine.

  • Sacrificarea stilului personal.

Chiar dacă tradiția spune că o rochie albă este ceea ce ar trebui să porți pentru a merge la altar, este inutilă dacă nu ești mulțumita de ea. Dacă vrei, poți să spargi tiparele și să optezi pentru un alt tip de îmbrăcăminte, culoare sau stil, la urma urmei, este ziua cea mare pentru tine și partenerul tău. Important este să fii confortabila și să te simți în largul tău.

  • Sa cumperi o rochie de care nu esti total indragostita.

Chiar dacă nu toate avem acel „moment” ca mireasă, când lacrimile curg și simți că ți-ai găsit rochia visată, nu ar trebui să te mulțumești niciodată cu ceva ce nu adori în totalitate. Amintește-ți că aceasta este o zi memorabilă din viața ta, care va rămâne în amintirile și fotografiile tale și nu cred că iti doresti sa ai o amintire trista doar pentru că nu ai fost mulțumita de felul în care arătai.

Cauta, lasa-te sfatuita de profesionisti și nu te mulțumi cu prima rochie pe care o vezi sau cu una pe care alții încearcă să ți-o impună.

  • Nu te fixa pe un anumit stil.

Dacă te-ai uitat la poze cu rochii sau ai plănuit o anumită rochie de mireasa încă de când erai copil și ai visat la această zi, acesta este un semn bun, deoarece te vei concentra pe un singur stil și nu vei fi așa pierduta în miile de opțiuni pe care magazinele le oferă. Dar nu ar trebui să ții cu dintii de această idee, deoarece rochia ta de vis s-ar putea să nu arate la fel ca în revistă – pentru că toți suntem diferiți.

Viraggo este un atelier rochii si croitorie tip „Fashion Boutique” din Bucuresti, specializat in realizarea la comanda a creatiilor unicat croite pe masura ta. Am inceput ca un atelier de rochii de mireasa realizate la comanda si accesorizate cu dantela cusuta manual, am continuat cu o colectie proprie de rochii de seara si ne-am dezvoltat continuu. Am adaugat constant modele noi si ne-am imbogatit in fiecare an oferta de produse realizate in atelierul nostru. Am conceput recent o gama extinsa de colectii casualcostume de dama din satin de matase, rochii si camasicorsete de damapaltoane de dama si fuste de dama din stofa.